We weten allemaal dat autodiefstal wereldwijd een ernstig probleem is. Maar welke auto’s zijn het populairste doelwit voor dieven? Het komt misschien als een verrassing dat de meest gestolen auto’s ter wereld niet de duurste of exotische voertuigen zijn, maar eerder de meest courante auto’s in omloop. Dit artikel belicht de top tien van meest gestolen auto’s ter wereld, en wat u kunt doen om uzelf te beschermen tegen autodiefstal. We bekijken de statistieken, de meest voorkomende diefstalmethoden en de beste manieren om uw auto te beveiligen. Dus riemen vast en laten we beginnen met het ontdekken van ’s werelds populairste gestolen auto’s!

Autodiefstal komt overal voor

Autodiefstal is wereldwijd een ernstig probleem. Diefstallen treffen zowel particulieren als bedrijven, en de kosten van gestolen auto’s kunnen snel oplopen tot een last voor de samenleving. In sommige landen is diefstal een lucratieve bedrijfstak, waardoor autodiefstal een van de meest voorkomende en gevaarlijke misdrijven is.

 

Er zijn veel verschillende soorten autodiefstal. Deze omvatten auto-inbraken, autodiefstal met afstandsbediening en autodiefstal door diefstal. Autodiefstal is de meest voorkomende vorm van autodiefstal en treft jaarlijks naar schatting 15% van de voertuigen in de Verenigde Staten. Autodiefstal treft iedereen, ongeacht uw sociaal-economische status of waar u woont. U kunt een jonge professional zijn, een oudere alleenstaande of een gezin met kinderen. Autodiefstal is een misdaad die elk individu in de samenleving treft.

Wat zijn de meest gestolen auto’s ter wereld?

De meest gestolen auto’s ter wereld zijn de Honda en Toyota Camrys van modeljaar 2000 en vroeger. De meest gestolen auto’s in de Verenigde Staten zijn de Honda Civic (modeljaar 2000 en vroeger) en de Toyota Corolla (modeljaar 1998 en vroeger). De meest gestolen auto’s in Europa zijn de Ford Fiesta, de Peugeot 206 en de Volkswagen Polo (modellen 1998 en eerder).

Statistieken over autodiefstal in de VS

Hoeveel auto’s worden er jaarlijks gestolen? Alleen al in de Verenigde Staten worden er meer dan 7 miljoen gestolen. Dat is meer dan één auto die elke 20 seconden wordt gestolen. De meest gestolen auto in de VS in 2013 was de Honda Civic. In het Verenigd Koninkrijk wordt elk jaar een op de 10 auto’s als gestolen opgegeven. Volgens de politie komt dit echter doordat een groot aantal auto’s als ‘vermist’ wordt opgegeven en niet daadwerkelijk wordt gestolen.

Veel voorkomende methoden van autodiefstal

– Autodiefstal – Een autodiefstal vindt plaats wanneer de dief geweld gebruikt om de auto te stelen van iemand anders die wettelijk bevoegd is om de auto te hebben. Dit is de meest voorkomende vorm van autodiefstal in de VS, waarbij het gaat om meer dan 48% van de gestolen voertuigen.

– Undercoveragent – Undercoveragenten worden het meest gebruikt om auto’s te stelen van parkeerplaatsen en garages. Deze dieven zijn vaak op zoek naar auto’s met ontgrendelde deuren.

– Auto inbraak – De meest voorkomende manier waarop dieven in een auto inbreken is door een ruit in te slaan en vervolgens de deuren te ontgrendelen zodat ze met de auto kunnen wegrijden.

– Reddingszwendel – Veel voertuigen worden gestolen nadat ze zijn achtergelaten om te worden ‘gered’ door nietsvermoedende mensen.

Wat kunt u doen om uw auto te beschermen?

– Parkeer in een goed verlichte, drukke omgeving en houd uw autosleutels uit het zicht.

– Vermijd om uw auto onafgesloten achter te laten, ook al is het maar voor korte tijd.

– Installeer een startonderbreker op uw auto. De startonderbreker is een kleine chip die uw auto onverplaatsbaar maakt, tenzij iemand de geheime code kent.

– Installeer een volgsysteem op uw auto. Deze apparaten kunnen de politie helpen te bepalen waar een auto is gebleven en of de eigenaar wordt bedreigd.

– Doe de deuren van uw auto op slot, maar sluit de auto niet af in een garage of op een parkeerplaats.

– Als u een verdacht persoon in de buurt van uw auto ziet, maak dan een scène door te toeteren en tegen de persoon te schreeuwen. Dit zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de aspirant-dief wegrent.

– Laat geen waardevolle spullen achter in uw auto, zoals uw sleutels en portemonnee. Deze voorwerpen zijn veel kwetsbaarder voor diefstal.

– Zorg dat uw autosleutel niet gestolen wordt.

De beste manieren om uw auto te beveiligen

Een auto alarm slaat alarm als iemand probeert in te breken in uw auto. Hiernaast is een stuurslot een optie. Deze sloten zijn ontworpen om te voorkomen dat het stuurwiel wordt gedraaid. Voor de kofferbak hebben we een apart slot, het kofferbakslot. Zorg ook dat je de ramen en deuren op slot zet voor je je auto verlaat. Ook al denk je dat het maar even duurt, zet alles op slot. Inbrekers hebben maar een korte tijd nodig om je auto te stelen. Een startonderbreker is een chip die voorkomt dat er met de auto kan worden gereden zonder de geheime code, zelfs als iemand heeft ingebroken en de sleutels heeft gestolen.

 

Trackers helpen bij het terugvinden van gestolen voertuigen, of uw auto nu hier in de VS of overzee is gestolen. De meeste trackers kunnen met een zoekmachine worden opgespoord en de meeste bedrijven bieden 24/7 klantenservice. Het populairste type tracker is de GPS car tracker, waarmee u de locatie van uw auto in real time kunt volgen. Veel autotrackers laten u ook de beweging van uw auto zien en sturen u waarschuwingen als uw auto te hard rijdt, remt of afslaat. Een andere nuttige functie van autotrackers is de mogelijkheid om de locatie van uw auto te “vergrendelen/verwijderen”, zodat anderen niet kunnen volgen waar uw auto zich bevindt.

 

U kunt een GPS-tracker ook gebruiken om persoonlijke bezittingen op te sporen die mogelijk in uw auto zijn achtergelaten. Als u een GPS-tracker op uw auto installeert, kunt u voorkomen dat u het slachtoffer wordt van autodiefstal. GPS trackers, die online of bij de meeste ijzerwinkels kunnen worden gekocht, zien eruit als een gewoon apparaat. Deze trackers kunnen worden verborgen in uw auto, huis of kantoor om te helpen lokaliseren als het wordt gestolen.

Verzekeringsdekking voor gestolen auto’s

Als uw auto is gestolen, moet u mogelijk een politierapport indienen en wachten tot de verzekeringsmaatschappij vaststelt of uw auto is gestolen. Als uw auto als gestolen wordt gemeld, zullen de meeste verzekeringsmaatschappijen uw auto niet dekken. Sommige maatschappijen zullen een gestolen auto dekken als de auto is meegenomen bij een ongeval of als de auto in beslag is genomen vanwege een overtreding.

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *